Hepsi Manyak Bunların!

Gülme!

Vallahi bak!Hepsi manyak bunların!

Şu kişisel gelişimcilerden, çok bilenlerden, başkalarının enerjilerini düşürüp bundan beslenenlerden ve manipülatif kişilerden bahsetiyorum!

Hayatının bir aşamasında bir travma yada zorluk yaşayıp bunu aşan yahut aştığını zannedip o yolda üç beş saatlik eğitimler alarak “yahu bundan para da kazanırım” diyerek kolları sıvayan bazı şarlatanlardan!

Yahu!By-pass ameliyatı olup “Tamam ben bunu artık öğrendim!”diyerek birini ameliyat etmeye kalkışmaktan ne farkı var ki bunun?!

Geçer karşına;

affetmekten,sevmekten,kolektif bilinçten, sevgiden, karmadan bahsederken en büyük zararı sana verirler!

Uyduruk ritüelleri vardır!Bol elişi kağıtlı!Yazıp yaktıklarından kurtulduğuna; dilek panoları yapıp erişebildiğine inandırırlar! Ama bakarsın sefil hayatlar yaşarlar onun bunun sırtından ve iyi niyet sömürürler!

Bir de çok bilenler vardır!5 tane psikoloji kitabı okuyup ahkam kesenler, orana burana etiket yapıştırıp kafanı karıştıranlar ve senin üzerinden kendi egolarını tatmin edenler!Birkaç psikolojik terminoloji ile geçer karşına, kendi çamurdayken sana ahkam keser!Çeker de çeker dibe doğru!

Enerji vampirleri vardır!Yükselmene izin vermezler!Ayağına prangadır hepsi!

En tehlikelisi de manipülatif kişilerdir!Bunlar kafa karışıklıklarını ve güvenip anlattıklarını kullanıp iyice devrelerini yakarlar!Bilinç altı üstü derken bok olursun!Ha bu arada “bilinç altı”yok değil elbette ve konuşur bir şekilde!Fakat keyfe keder,ilmini almadan da yorumlanacak konu değil!Öyle kıçından uydurulacak şey değil anlayacağın 😉 Bunu da es geçmeyelim!

Yeni çağın duygu simsarları hepsi!Eskinin üfürükçülerilinin, şıhlarının yeni versiyonu!

Dostum, çok yollardan geldim geçtim!Yoga matından 5 santim havalanmaya gayret ederken insanlıkta yerin dibine batmış halleri ile olan aklını karıştırır hele de bunalmış ve yorulmuşsan avuçlarını ovuşturup kanını emmeye hazırlanırlar!

Yalan,dolan,sahte erdemler büyük cümleler dillerinde düşmez!Sevgi, yargısızlık dillerindedir; fakat hele kuyruklarına basmaya gör!

Hak, hakkaniyet hak getire!Had bilmeden girerler zihnine, sıçar bırakırlar!

Ha şunu da öğrendim; hani girdikleri o kapı var ya!İşte o kapı sadece içerden açılıyor!Yani sen açmazsan giremezler!Ben açtım!Sen yapma dostum!

Hepsi manyak bunların dedim ya!Hakkaten manyaklar!

Fakat sana bana çok iş düşüyor işte!Uyanık olmak ve düşünmek; mantıktan uzaklaşmamak mühim!Sorgulamak en önemlisi!

Bize birilerinin değer biçmesine ve kendimizi onların cümleleri ile iyi hissetmeye ihtiyacımız yok!Yaradan zaten bizi değerli yaratmış!Ve iç sesimiz bize yalan söylemez asla!Tabi onu yoldan çıkarmadıysak 😉

Özetle dostum!Kuzu kılığında kurtları görmek, tanımak ve görünce kaçmak lazım!Böyle topukların kıçına çarpa çarpa hatta!

Kaç kaç kaç!

Hepsi manyak bunların!

Banu Ergün

Hepsi Manyak Bunların!” üzerine 6 yorum

  1. Vallahi çok gülerek okuduğumu da itiraf edeyim 😎
    Gülse Birsel’e göndersen bu yazıdan ve yazıya konu olan olay ve kişilerden bir sezonluk komedi dizisi çıkar :))
    Bundan daha güzel ifade edilemezdi harika yazmışsın !

    Liked by 2 people

  2. Yazınız anlam ve anlatım bakımından gerçekten anlamlı lakin Dr. Strange filminden sonra pek iyi gelmedi 😁 Orada da tam tersini anlatıyor. “Aklın senin engelin, duygularına teslim ol” filan tarzı şeyler. Yani dediğiniz gibi karma duyguları ☺ sizde filmi bu yazıdan sonra izleyin sonra bir daha okuyun acaba ne düşüneceksiniz. Bir daha tekrarlayayım, yazınız bence “ince bir zeka ürünü”. Yalnız tüm insanlik akıl, mantık, duygu üçlüsü arasında dolanıyor, bence bahsettikleriniz (etkilenenler) bunlardan da bihaber olanlar. Duygusal ya da mantıksal sömürüye açık olanlar ya da olmak isteyenler…

    Liked by 1 kişi

    1. İnsanın iç sesini dinlemesi kalbi ile hareket etmesi en güzeli olurdu ancak ne yazık ki akıl mantık devreden çıkıp sadece hislerle hareket edince sonrası üzücü oluyor, ben böyle tecrübe ettim ne yazık ki ☺️ Fakat insanın kendini arayışı sırasında elbetteki duygularına teslim olması lazım.Kendini ararken de yine kendi ile aramalı yoksa yazıda anlattığım türden avcı şarlatanlar hakikaten kan emmek için bekliyorlar 👹 kalbimiz susmayacak fakat aklımız mantığımız bekçimiz olmazsa yandık demektir.Dünya böyle bir yer ne yazık ki🙃
      Filmi mutlaka izleyeceğim 🙏🥰çok teşekkürler

      Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.